Elise | Saga | Mamma | Pappa | Djuren | Dagbok | Album | Webben | Gästbok | Hem

 


Favoritrecept!


Tillbaka


Kinafärsbiffar (4-5 biffar)
1 burk Kinafärs (finns på samma hylla som vegomaten eller bland wookrätter)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (som vi har uteslutit för barnens skull, men det är säkert gott!)
½ dl vetemjöl ca
Curry, peppar, salt

Potatis

2½ dl soja- eller havregrädde
½ buljongtärning
Timjan, oregan
½ buljongtärning och ev chilisås

Skala och skär potatisen i klyftor, lägg på en plåt och ringla över olja. Krydda och ungsbaka i 225 grader i ca 30 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg.
     Häll av vätskan från Kinafärsen. Mixa hela innehållet tillsammans med lökern. Smaksätt med rejält med krydda. Tillsätt mjölet lite i taget tills smeten blir formbar. Forma till biffar. Stek några minuter på medelhög värme tills de fått fin färg och känns genomstekta. (Biffarna kan med fördel stekas i förväg (eller frysas och sedan värmas upp, då smakar de mer.)
     Värm grädden, ha i buljonen, smaksätt med kryddor och gärna lite chilisås. Blir såsen för tjock av chilisåsen så späd den med lite vatten eller grädde. Sojagrädden, till skillnad från havregrädden, kokar ihop och blir lite krämig.

Mums!