Kinafärsbiffar (4-5 biffar)
1 burk Kinafärs (finns på samma hylla som vegomaten
eller bland wookrätter)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (som vi har uteslutit för barnens
skull, men det är säkert gott!)
½ dl vetemjöl ca
Curry, peppar, salt
Potatis
2½ dl soja- eller havregrädde
½ buljongtärning
Timjan, oregan
½ buljongtärning och ev chilisås
Skala och skär potatisen i klyftor, lägg
på en plåt och ringla över olja. Krydda och ungsbaka i
225 grader i ca 30 minuter eller tills de är mjuka och
har fått fin färg.
Häll av vätskan från Kinafärsen.
Mixa hela innehållet tillsammans med lökern. Smaksätt
med rejält med krydda. Tillsätt mjölet lite i taget
tills smeten blir formbar. Forma till biffar. Stek några
minuter på medelhög värme tills de fått fin färg och
känns genomstekta. (Biffarna kan med fördel stekas i förväg
(eller frysas och sedan värmas upp, då smakar de mer.)
Värm grädden, ha i buljonen,
smaksätt med kryddor och gärna lite chilisås. Blir såsen
för tjock av chilisåsen så späd den med lite vatten
eller grädde. Sojagrädden, till skillnad från havregrädden,
kokar ihop och blir lite krämig.
Mums!
|